top of page
Zoeken

Waarom we zoveel druk voelen?

Bijgewerkt op: 3 mei

Door de jaren heen is onze maatschappij sterk geëvolueerd.

Kapitalisme en emancipatie zijn heel sterk gegroeid. En ook de vele nieuwe technologieën hebben een grote impact de dag van vandaag.

Versta me niet verkeerd want dit is wat we nodig hadden om als maatschappij te evolueren. Maar wat er gebeurt is dat de slinger is gaan doorslaan in dit verhaal.

Harder werken, meer geld verdienen, nog harder werken om nog meer geld te verdienen. De consumptiemaatschappij wil je probeert ons alles verkopen wat je kan bedenken. De marketing zit zodanig goed dat we denken dit ook nodig te hebben.

Met als gevolg dat we nog meer geld nodig hebben om dit alles te bekostigen. De druk wordt groter en groter.


De gevolgen zijn je wel bekend.

De cijfers bij mensen met burn-out en klachten over mentale gezondheid zijn nog nooit zo hoog geweest als op de dag van vandaag.

Meer en meer mensen voelen dat ze niet meer kunnen meedraaien in de maatschappij en 'vallen uit.'


Waarom is het zo moeilijk om te vertragen?

De verwachtingen liggen hoog, rekeningen die op het einde van de maand op je liggen te wachten, de hoge inflatie, en je wilt nog kunnen genieten van het leven toch!?

Ik herken het helemaal. Hoe kan je die druk gaan verminderen en anders in het leven gaan staan? Zodat je toch kan blijven genieten en minder het gevoel hebt aan de verwachtingen te moeten voldoen?


Dit is wat je kan helpen:


  • Ontspullen

Heb ik die dure auto nodig en wat met al die spullen in huis?

Wil je alles nieuw, dan zal je dit extra gaan voelen. Kijk of je 2dehands spullen kan gaan kopen of verkopen. Een huist met minder doet zoveel deugd, geloof me!


  • Stop

Stop een aantal keer per dag met wat je aan het doen bent. Gewoon stilstaan en inchecken bij jezelf. Wat ben ik aan het doen, maakt dit me gelukkig, hoe voel ik me. Dit gaat er voor zorgen dat je bewuster in het leven zal staan en je zo meer kan gaan voelen wat je nodig


  • Bye bye smartphone

Ahaa deze is misschien wel de moeilijkste, die smartphone wat meer wegleggen. Onbewust wordt je getriggerd door advertenties online en ook sociale media van vrienden, familie, interessante accounst beïnvloeden je. Het échte leven bevindt zich niet achter een scherm maar wel in de wereld ;)


  • Verbinden

Door de vele prikkels maar ook door de technologie en sociale media verliezen we meer en meer echte verbindingen. Laat je omringen door gelijkgestemde mensen met wie je een toffe connectie aangaat.Mijn persoonlijke kijk hierop:


Door de bovenstaande tips kan je een verschil gaan ervaren.

De grote valkuil is dat we onszelf gaan vergelijken met anderen maar alleen jij bent uniek en dat is net je kracht. Jezelf zijn.

Ik deed er meerdere jaren over om die kracht bij mezelf te ontdekken. Ik was 25 jaar en mijn verdiende centjes waar ik hard voor werkte gingen naar mijn therapeuten, groeitrajecten, lichaamswerk,... Ik koos niet voor de gemakkelijkste weg maar wel die die mij deed inzien wie ik echt ben.


Na 10 jaar merk ik dat dit mij zoveel heeft gegeven. Zowel als persoon, maar ook als mama, partner, ondernemer, dochter,...

Ik wil je laten zien dat niet de materiële zaken van belang zijn maar wel je goed voelen met wie je bent. En natuurlijk ook genieten!

Jezelf als fijn gezelschap zien en het leven ten volle leven.

Is dat niet wat we allemaal willen?
55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page